Dit is mijn basisrecept voor een heerlijk glutenvrij bananenbrood. Lekker als ontbijt met een beetje notenpasta en fruit of als tussendoortje. Je kunt het brood ook in plakjes snijden en invriezen, maar eerlijk gezegd komt het hier thuis niet zo ver en is ie al snel op!
Ingrediënten:
3 grote rijpe bananen
3 eieren
60 gram havermout
60 gram boekweitmeel
30 gram amandelmeel
30 ml gesmolten kokosolie
3/4 theelepel (keltisch) zeezout
1 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel bakingsoda + 1 eetlepel appelazijn
Benodigheden:
Mengkom
Staafmixer of blender
(Glazen) bakvorm 28 cm
Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de glazen bakvorm in met kokosolie en zet in de oven.
2. Doe alle ingrediënten in een mengkom en pureer met de staafmixer tot een glad beslag. In de blender kan ook.
3. Haal de warme bakvorm uit de voorverwarmde oven en giet het mengsel in de bakvorm.
4. Bak het bananenbrood ongeveer 45 minuten in de oven of tot een satéprikker er schoon uitkomt als je deze in het midden steekt.
5. Laat het bananenbrood even afkoelen voordat je het uit de vorm haalt.