Een pan vol comfort food, met veel groenten, rijst en lekker romig door de crème fraîche en Parmezaanse kaas. Heerlijk als maaltijdsoep, maar je kan deze ook als lunch eten natuurlijk. Ik heb deze soep zelfs eens als ontbijt gegeten op een koude winterdag.
Ingrediënten 4 personen:
1 grote ui
3 teentjes knoflook
25 gram roomboter
500 champignons
300 gram wortels
150 gram boerenkool
2 stengels bleekselderij
200 gram zilvervliesrijst
50 gram Parmezaanse kaas
200 gram crème fraîche
1 eetlepel bloem
2 theelepels balsamico azijn
1 theelepel gedroogde tijm
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel gedroogde rozemarijn
1 theelepel gedroogde salie
2 groentebouillonblokjes (zonder smaakversterkers)
1,5 liter water
Peper en zout
Benodigheden:
Grote pan
Hoe maak je het?
1. Snipper de ui en hak de knoflook
2. Snijd de champignons, bleekselderij en wortel in plakjes
3. Smelt de roomboter in een grote soeppan en bak de ui en knoflook glazig
4. Voeg de rest van de groenten toe, behalve de boerenkool, en bak op middellaag vuur, ongeveer 7 minuten tot de champignons zacht zijn
5. Voeg de gedroogde kruiden toe en 1 eetlepel bloem toe en bak 1 minuut mee
6. Voeg nu het water, bouillonblokjes, balsamico azijn en de zilvervliesrijst toe. Laat de soep op laag vuur koken tot de rijst bijna gaar is
7. Voeg in de laatste 5 minuten de boerenkool toe
8. Wanneer de boerenkool geslonken is, voeg de crème fraîche en Parmezaanse kaas toe en roer goed door. Controleer of de rijst gaar is
9. Breng eventueel op smaak met peper en zout