Ingredienten (8 stuks):
80 gram geroosterde en ongezouten pinda's
80 gram ongebrande en ongezouten walnoten
4 verse dadels
2 eetlepels rauwe cacaopoeder
100 gram pompoenpuree
100 gram pindakaas (100% pinda)
20 gram honing
25 ml water
3/4 theelepel pumpkin spice kruiden
1/4 theelepel (keltisch) zeezout
50 gram pure chocolade (90% cacao)
Benodigdheden
Keukenmachine/ hakmolentje
Bakpapier
Bakvorm of glazen bakje
Hoe maak je het?
1. Maal de pinda's, walnoten, dadels en cacaopoeder tot een kruimelige massa in een keukenmachine.
2. Bekleed een rechthoekig bakje met bakpapier, verdeel het mengsel over de bodem en druk goed aan. Ik gebruikte een glazen IKEA-bakje met een afmeting van 21 cm x 15 cm.
3. Voor de middelste laag meng in de keukenmachine de pompoenpuree, pindakaas, honing, het water en de kruiden tot een gladde massa.
4. Giet de vulling ook in de vorm en strijk de bovenkant glad met en lepel. Zet 4 uur in de koelkast.
5. Na 4 uur haal je het taartje voorzichtig uit de vorm en snijd in 8 stukken.
6. Smelt de chocolade au-bain-marie en dip de bites op zijn kop voorzichtig in de chocolade.
7. Bewaar in de koelkast.