Met pompoen kun je alle kanten op en ook in hartige recepten is het heerlijk. Hier een recept voor hartige cake met pompoen, olijven en kruiden.
Ingrediënten:
325 gram pompoenpuree
3 eieren
150 gram volkorenmeel
65 gram feta
40 gram olijven (ontpit)
1 ui
25 gram roomboter
2 theelepels bakpoeder
2 theelepels salie (gedroogd)
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
3/4 theelepel (keltisch) zeezout
Pompoenpitjes voor bovenop
Benodigheden:
Mengkom
Garde/ mixer
(Glazen) bakvorm 28 cm
Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de glazen bakvorm in met een beetje roomboter en zet in de oven
3. Snipper de ui, smelt de roomboter in een koekenpan en bak de ui zacht op middelhoog vuur
2. Doe het volkorenmeel met de eieren in een mengkom en mix met de garde of mixer.
3. Voeg de pompoenpuree, de kruiden en het bakpoeder toe en mix nog een keer tot een glad beslag
4. Verkruimel de feta, snijd de olijven in ringetjes en roer met de gebakken ui door het beslag heen
3. Haal de warme bakvorm uit de voorverwarmde oven en giet het mengsel in de bakvorm. Strooi de pompoenpitjes eroverheen
4. Bak het pompoenbrood ongeveer 45 tot 50 minuten in de oven
5. Laat het brood even afkoelen voordat je het uit de vorm haalt